Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksiaKatso kaikki artikkelit

Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksia

Oletko kokeillut kaikenlaisia maksimaalista tuuheutta lupaavia hiustuotteita, mutta pettynyt tuloksiin joka kerta? Kerron sinulle minun salaisuuteni: hair powder eli hiuspuuteri. Lue lisää kuinka voit helposti lisätä volyymia kampaukseen tämän innovatiivisen hiustuotteen avulla - vaikka hiuksesi olisivatkin hennot ja latteat, kuten minulla.

Vaikka tämän päivän aihe onkin tuuheuttava hiuspuuteri, tykkään toki myös sliipatusta poninhännästä. Se on täydellinen eleganttiin lookkiin (ja helppo ratkaisu jos hiusten pesusta on muutama päivä aikaa). Mutta aika ajoin kaipaan kuitenkin tuuheutta ja volyymia hiuksiin. Haluan, että nutturassani on rakennetta ja että kiharat eivät makaa aina latteana päälaella.

Jos kamppailet velttojen hiusten kanssa ja haluat saada hiuksiin lisää volyymia, jauhemainen tai suihkutettava hiuspuuteri on erinomainen vaihtoehto. Lue tämä artikkeli saadaksesi lisätietoa hiuspuuterin eduista, mitä ainesosia toimiva volume powder sisältää, miten hiuspuuterin käyttö tapahtuu sekä parhaat hiustyylit jotka voit luoda puuterin avulla. Oletko valmis?

Sisältö

Mitä on hiuspuuteri?

Hair powder eli hiuspuuteri on hiusten muotoiluun käytettävä hienojakoinen puuteri, joka ripotellaan tai suihkutetaan hiuksiin. Hiuspuuteri antaa hiuksille rakennetta, tekstuuria ja sitä jotain ekstraa.

Hiuspuuteria voidaan kutsua nimillä hair powder, texture powder tai volume powder, ja ne kaikki tarkoittavat periaatteessa samaa tuotetta. Ne antavat hiuksille pitoa, rakennetta, volyymia sekä mattaisen viimeistelyn. Ne tekevät hiuksista paksumman ja täyteläisemmän näköiset, ja lopputulos on samalla luonnollinen.

Hiuspuuteri valmistetaan yleensä käyttämällä piidioksidia eli silikaa (jota ei tule sekoittaa silikoniin). Se aiheuttaa kitkaa ja ilmavuutta hiussuortuvien välille, pitäen kampauksen paikallaan.

Hiuspuuterin käytön hyödyt

hair volume

Tässä mahtavia hyötyjä, joita hyvä hiuspuuteri tarjoaa:

 • Antaa hiuksille volyymia.
 • Antaa hiuksille rakennetta, joka tekee muotoilusta helpompaa.
 • Pitää kampauksen paikallaan keskivahvalla pidolla.
 • Antaa luonnollisen mattaisen viimeistelyn, joka sopii erityisen hyvin rasvoittuville hiuksille.
 • Monikäyttöinen ja sopii suurimmalle osalle hiustyypeistä.
 • Helppo lisätä päivän mittaan.
 • Käytännöllinen pienen kokonsa ja nesteettömän koostumuksensa ansiosta.

Voiko hiuspuuteri olla haitallista hiuksille?

Jotkut hiuspuuterit sisältävät mahdollisesti haitallisia ainesosia, kuten silikoneja, kuivattavia alkoholeja tai parabeenejä. Ne voivat kuivattaa hiukset ja päänahan tai aiheuttaa kutinaa, katkeilua ja jopa hiustenlähtöä. Mutta tämä ei tarkoita, että sinun tarvitsee jättää volume powder kaupan hyllylle - valitse vain korkealaatuinen hiuspuuteri, joka ei sisällä haitallisia ainesosia!

Kun ostan hiustuotteita, pidän aina silmällä hiuksia ja päänahkaa kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia. Ilmavan tuuhean kampauksen tekemisen ei tarvitse tapahtua hiusten hyvinvoinnin kustannuksella. Tässä joitain lempiainesosiani:

 • Aloe vera – Tällä kaikkien hoitavien ainesosien äidillä on kevyen geelimäinen ja kosteuttava koostumus.
 • Glyseriini – Tämä luonnollinen humektantti lukitsee kosteuden janoisiin hiuksiin pitkäksi aikaa.
 • Kaurauute – Kaura sisältää runsaasti kosteuttavia omega-3 ja rasvahappoja. Ne korjaavat ja uudistavat ihoa, sekä rauhoittavat päänahan kutinaa ja punoitusta.
 • E-vitamiini – Voimakas antioksidantti, joka suojaa hiuksia vapailta radikaaleilta.

Kenelle hair powder sopii?

Kaikille! Jos haluat lisää tekstuuria ja tuuheutta hiuksiin, hiuspuuteri sopii sinulle. Hiuspuuterin käyttö sopii kaikille hiustyypeille riippumatta hiusten pituudesta tai paksuudesta. Texture powder on erityisen kätevä tuote hentohiuksisille, sillä se antaa paljon volyymia, jollaista on vaikea saavuttaa muiden tuotteiden avulla.

Minun valintani: paras hiuspuuteri

Mikä on sitten paras suihkutettava hiuspuuteri? Nyt kun tiedät, että hair powder on erinomainen tuote, haluan kertoa mikä on minun mielestäni toimivin ja paras hiuspuuteri.

Volume Wizard™ Hair Powder

Tämä on minun mielestäni paras suihkutettava hiuspuuteri, ja paras hiuspuuteri ylipäätään, alla kerron miksi:

 • Se sisältää hiuksia helliviä ainesosia – Muistatko aiemmin mainitsemani ainesosat, joita kannattaa pitää silmällä? Tämä suihkutettava hiuspuuteri sisältää näitä kaikkia hiuksia ja päänahkaa kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia.
 • Tuote ei sisällä silikoneja, kuivattavia alkoholeja, parabeenejä, mineraaliöljyjä tai hajusteita. – Kuivattavat kemikaalit voivat häiritä hiustuppeja, joka puolestaan voi vaikuttaa hiusten kasvuun. Tämä suihkutettava hiuspuuteri rauhoittaa sopien erinomaisesti myös herkälle päänahalle.
 • Käytännöllinen pakkaus – Tykkään ehostaa hiuksiani illanvietossa tai työpäivän mittaan. Tämä ponnekaasuton hiuspuuteri on matkakokoinen ja mahtuu laukkuun helposti, joten voin laittaa hiuksia kätevästi, jotta ne pysyvät kauniin tuuheina koko päivän. Lisäksi sitä on todella helppo suihkauttaa tasaisesti hiuksiin.
 • Ponnekaasuton – Monet kauneustuotteet sisältävät haitallisia ainesosia. Sinun ei tarvitse huolehtia tällaisista ainesosista Volume Wizard™ Hair Powder -hiuspuuterin kanssa, koska se on turvallinen sekä sinulle, että ympäristölle.

Hiuspuuterin käyttö vaiheittain

Olet löytänyt täydellisen tuotteen, mutta miten sitä tulisi levittää? Lue alta kuinka hiuspuuterin käyttö tapahtuu, jotta saat tuotteesta kaiken irti.

Vaihe 1. Levitä kuiviin hiuksiin

Hiuspuuterin käyttö alkaa levittämällä pieni määrä puuteria hiusten juuriin, joko ripottelemalla tai sumuttamalla, jos käytössäsi on suihkutettava hiuspuuteri. Älä kuitenkaan levitä tuotetta suoraan jakauksen kohdalle. Varo levittämästä liikaa tuotetta samaan kohtaan, vaan lisää sitä vaiheittain.

Vaihe 2. Aktivoi hiuspuuteri

Anna puuterin vaikuttaa muutama sekunti, jonka jälkeen hiero sitä sormenpäillä tuotteen aktivoimiseksi. Voit levittää hieman tuotetta myös hiusten latvoihin antaaksesi niilhin volyymia ja rakennetta. Erityisesti latvoihin levittäessä pienellä määrällä pääsee pitkälle.

Vaihe 3. Muotoile hiukset

Kun jauhemainen tai suihkutettava hiuspuuteri on hiuksissa, voit alkaa rakentamaan haluamaasi tyyliä (kerron alla lisää erilaisista kampauksista!). Sinun ei tarvitse huolehtia kampauksen lässähtämisestä, ja lisäksi voit aktivoida hiuspuuterin uudelleen päivän mittaan hieromalla sormenpäillä.

Täydentävät tuotteet hiuspuuterin kanssa

Hiuspuuterin yhdistäminen muihin tuuheuttaviin tuotteisiin on erinomainen resepti onnistuneeseen hiuspäivään. Tässä minun suositukseni:

Volume Wizard™ shampoo ja hoitoaine

Tämä tuotepaketti on erinomainen tapa antaa lisävolyymia pesupäivänä.Volume Wizard™ Duo sisältää ravitsevan volyymishampoon ja hoitoaineen, jotka antavat hiuksille ilmavuutta ja runsautta. Ne sisältävät vahvistavaa vehnäproteiinia ja kevyitä humektantteja, jota tekevät hennoista ja latteista hiuksista ilmavat, hyvinvoivat ja pehmeät.

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray

Hiuspuuteri sopii täydellisesti kuivien hiusten muotoiluun, mutta tuuheuttava suihke sopii myös kosteisiin hiuksiin. Volume Wizard™ Pre-Styling Spray on valintani antamaan hiuksille runsaasti volyymiä föönin avulla. Se sisältää myös kosteuttavaa sakkaroosia ja glyseriiniä tehden hiuksista pehmeät.

Scalp Delight™ Detox Scrub -kuorinta

Ovatko hiuksesi elottomat tai raskaat? Se saattaa johtua rasvan, lian, hiustuotteiden tai veden kovien mineraalien aiheuttamista kertymistä. Ratkaisu tähän on syväpuhdistava kuoriva shampoo. Se raikastaa päänahan ja estää kertymiä latistamasta hiuksia.

Hiuspuuteri vs. puuterimainen kuivashampoo?

Nämä tuotteet voidaan helposti sekoittaa keskenään, mutta ne eivät kuitenkaan ole sama asia. Hiuspuuteri on muotoilutuote, joka antaa hiuksille rakennetta, tuuheutta ja pitoa, kun taas puuterimaisen kuivashampoon päätehtävä on raikastaa rasvaisia hiuksia. Molemmat tuotteet antavat mattaisen viimeistelyn, mutta jos suurin huolesi on hiusten rasvaisuus, valitse kuivashampoo. Muista, että voit myös käyttää hiuspuuteria ja luonnollista kuivashampoota yhdessä, jotta saat molempien tuotteiden hyödyt!

Kuinka välttää tuotejäämiä

How to Avoid Build-Up from Styling Products

Volume powder on erinomainen tuote, mutta muista nämä vinkit hiustenhoidossa ehkäistäksesi tuotejäämien kertymistä hiuksiin ja päänahkaan:

1. Syväpuhdista hiukset

Syväpuhdistava shampoo puhdistaa tehokkaammin kuin normaali shampoo, ja se on erinomainen poistamaan kaikki saasteet, rasvan ja tuotejäämät hiuksista. Jos et syväpuhdista hiuksia, nämä voivat tukkia hiustupet aiheuttaen ärsytystä, kutinaa ja jopa hiustenlähtöä. Suosittelen käyttämään hellävaraista päänahan kuorintaa normaalisti käyttämäsi shampoon sijaan kerran viikossa, jos käytät hiuspuuteria tai muita muotoilutuotteita säännöllisesti.

2. Pese hiukset kahdesti

Ensimmäinen shampoopesu irrottaa lian, rasvan ja tuotekertymät. Niiden jäämiä voi kuitenkin jäädä vielä juuriin ja hiusten pituuksiin, joten toinen peräjälkeen tapahtuva shampoopesu varmistaa, että hiukset ovat raikkaat ja ilmavat. Tämä on erityisen tärkeää, jos käytät hellävaraista, sulfaatitonta shampoota.

3. Käytä pientä määrää hiuspuuteria

Hyväkin asia voi olla pahasta, jos sitä käytetään liikaa, mukaan lukien liiallinen hiuspuuterin käyttö. Se voi tehdä hiuksista tahmaiset ja ärsyttää päänahkaa. Käytä hiuspuuteria silloin, kun tarvitset volyymia ja yhdistä sen käyttö tuuheuttavan shampoon ja hoitoaineen kanssa saadaksesi parhaat tulokset.

4. Valitse hellävaraisia ja luonnollisia ainesosia sisältäviä tuotteita

Hiustuotteet voivat sisältää kemikaaleja, jotka kuivattavat, ärsyttävät ja aiheuttavat kertymiä nopeasti. Kannattaa siis valita luonnollisia ainesosia sisältäviä muotoilutuotteita, jotka edistävät hiusten hyvinvointia.

Hiustyylit hiuspuuterin avulla

Tässä joitain hiustyylejä, joiden luomiseen volume powder on oiva apu.

Sotkuinen nuttura

Sotkuinen nuttura on yksi lempikampauksistani. Se on tosi söpö, ja vaikka sen tekeminen vaatiikiin ponnistelua, lopputulos on luonnollinen. Mutta volyymin saaminen? Painajainen. Onneksi volume powder soveltuu juuri tähän tarkoitukseen. Näin saat kampauksen aikaan:

Vaihe 1. Valmistele hiukset

Harjaa hiukset ja levitä hair powder juuriin. Varmista, että levität tuotetta eri alueille, jotta saat volyymia joka puolelle.

Vaihe 2. Aktivoi hiuspuuteri

Käännä pää ylösalaisin ja heiluta ja hiero hiusten juuria. Yritä tavoittaa jokainen kolkka, ja heiluta hiuksia sivulta sivulle saadaksesi lisää volyymia. Varmista, että liikuttelet päätäsi hellävaraisesti, etkä AC/DC-tyyliin moshaten, muuten hiukset voivat takkuuntua. Kokeile päänahan hierontaharjaa avuksi, jos et halua käyttää sormiasi.

Vaihe 3. Luo nuttura

Kun olet hieronut puuterin juuriin, luo korkea nuttura. Tykkään itse koota sen sormin, jotta tulos on sotkuinen ja luonnollinen, mutta voit toki käyttää myös harjaa tai harvapiikkistä kampaa.

Kun olet saavuttanut haluamasi muodon, tarkasta peilistä ja viimeistele. Voit vetää suortuvia kehystämään kasvoja tai niskaan, jos haluat luoda huolettomamman tyylin. Voi olla hyvä ajatus käyttää pinnejä kampauksen paikallaan pitämiseen, tai isoa hiusklipsiä jos haluat korkeamman nutturan.

Tuuheat laineet

Ei ole mitään kamalampaa kuin latteat kiharat. Okei, on tottakai paljon pahempiakin asioita, mutta eikö ole tosi ärsyttävää, kun täydelliset kiharat lässähtävät kaksi minuuttia sen jälkeen kun saat ne viimein valmiiksi?

Vaihe 1. Luo laineet

Käytä kiharrinta (käytä lämpösuojaa etukäteen!), tai kokeile tehdä kiharat ilman lämpöä.

Vaihe 2. Lisää puuteria

Kun kiharasi ovat valmiit, levitä hiuspuuteria kaikkialle juuriin (mukaan lukien hiusrajaan niskassa). Anna tuotteen vaikuttaa ja puristele juuria hellävaraisesti sormien avulla puuterin aktivoimiseksi ja levittämiseksi.

Vaihe 3. Käytä lakkaa

Lukitse kampaus keskivahvaa pitoa antavalla hiussuihkeella. Muista, että texture powder tasoittuu muutamassa minuutissa, joten älä säikähdä, jos aluksi näyttää siltä, että volyymia on jopa liikaa.

Sotkuinen poninhäntä

Poninhäntä on ihana kampaus, muttaa vihaan sitä, kun ponnari valuu alas ja kampaus näyttää tylsältä ja lattealta. Näin luot näyttävän poninhännän:

Vaihe 1. Valmistele hiukset

Kuten nutturan kohdalla, sinun tulee ensin harjata hiukset ja levittää hiuspuuteria juuriin. Hiero puuteri ja heiluttele hiuksia puolelta toiselle saadaksesi volyymia.

Vaihe 2. Luo näyttävä poninhäntä

Kokoa poninhäntä korkealle päälaelle ja kiinnitä se hyvälaatuisella hiuslenkillä, joka pitää kampauksen paikallaan, mutta ei vedä hiuksia. Voit myös käyttää hiusklipsiä nostaaksesi poninhännän ylemmäs tai laittaa hiuksiin laineita antaaksesi kampaukselle elävyyttä.

Juuri herännyt look

Hiuspuuterin käyttö sopii myös lyhyille hiuksille. Toisin kuin hiuspomadet tai -geelit, se antaa hiuksille mattaisen viimeistelyn, jonka vuoksi se on täydellinen tuote luomaan luonnollisen näköisiä tyylejä.

Vaihe 1. Levitä puuteri

Levitä hair powder tasaisesti joka puolelle hiuksia, keskittyen erityisesti juuriin ja päälaen hiuksiin.

Vaihe 2. Luo sotkuinen tyyli

Hiero tuote hiuksiin ja sotke hiuksia käyttämällä sormiasia. Kokeile erilaisia vaihtoehtoja, jotta löydät haluamasi muodon. Jos haluat enemmän pitoa, levitä lisäksi herneenkokoinen määrä Mineral Clay Wax -hiusvahaa.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Jos haaveissasi on huoleton ranta-look, texture powder on erinomainen apu. Kokeile hiuspuuteria antaaksesi nostetta juuriin ja ilmavuutta hiuksiin.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • tørt hår og tørre spidser

  Opas: Paras kosteuttava shampoo & 8 tapaa hiusten kosteutukseen

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

 • Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

  Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

 • Paras kuivashampoo? Miksi valita luonnollinen hajusteeton kuivashampoo

  Paras kuivashampoo? Miksi valita hajusteeton kuivashampoopuuteri

 • Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

  Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

Katso kaikki artikkelit