Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjallaKatso kaikki artikkelit

Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjalla

Haaveiletko tuuheasta kampauksesta, joka kestää? Tupeeraus on klassinen hiustenmuotoilutekniikka, joka tekee volyymin saavuttamisesta helppoa. Oli tähtäimessäsi sitten näyttävä kampaus tai rento arkilook, hiusten tupeeraus on tehokas ja monipuolinen keino muotoiluun.

Vaikka hiusten tupeeraus olikin huipussaan 80-luvulla (mikä on selvää sen ajan kampauksista), on tämä tekniikka edelleen hyvin ajankohtainen.

Tämä kokonaisvaltainen opas sukeltaa siihen kuinka hiukset voi tupeerata ilman vaurioita. Esittelen myös työkalun, joka tekee tästä kaikesta mahdollista: tupeerausharjan. Tupeerauksen lisäksi käyn läpi muita tekniikoita ja keinoja hiusten muotoiluun, joilla saat kaiken irti tästä kätevästä muotoiluharjasta.

Eli, ota tupeerausharja käteen ja aloitetaan.

Sisältö

Mitä hiusten tupeeraus tarkoittaa?

Tupeeraus tarkoittaa hiusten harjausta väärään suuntaan eli vastakarvaan. Kyseessä on hiusten muotoilutekniikka, jonka avulla hiuksiin saadaan volyymia ja rakennetta kampaamalla tiettyjä hiusten osioita juuria kohden. Hiusten kasvusuunnan vastaisesti harjaaminen luo juuriin nostoa ja rakennetta. Vaikka tämä voikin vaikuttaa aika simppeliltä, hiusten tupeeraus vaurioittamatta hiuksia vaatii tarkkuutta, oikean tekniikan sekä toimivat työkalut.

Miksi tupeerata hiuksia?

Ennen kuin käydään yksityiskohtaisesti läpi miten hiukset tupeerataan oikeaoppisesti, puhutaan nopeasti siitä mitä voit saavuttaa tupeerauksen avulla.

1. Enemmän volyymia

Hiusten tupeeraus tunnetaan parhaiten siitä, että se antaa volyymia ja runsautta hiustyyleihin. Halusit sitten tuuhean kampauksen tai muhkean poninhännän, tupeeraus luo välittömästi illuusion paksummista hiuksista.

2. Antaa rakennetta

Volyymin lisäksi tupeeraus lisää myös tekstuuria ja ulottuvuutta kampauksiin. Tupeeratuissa osioissa on karheampi pinta, jonka vuoksi ne on helppo muotoilla eri tavoin. Tämä rakenne antaa tyylille luonnetta ja syvyyttä.

3. Lisää kampauksen kestoa

Tupeeraus voi auttaa kampauksia kestämään kauemmin antamalla pinneille ja muille kiinnikkeille tukevan pohjan, johon ne tarttuvat paremmin. Tämä on erityisen kätevää juhlakampauksia tehdessä, jolloin hiusten tulee pysyä paikallaan monta tuntia, ilman että ne latistuvat tai menettävät muotonsa.

4. Ammattilaisten muotoilutekniikka

Hiusten tupeeraus on yleinen tekniikka, jota kampaajat käyttävät esimerkiksi hiustenpidennyksiä kiinnittäessä ja balayage-värjäyksessä. Kun hiuksiin laitetaan balayage-raidat, tupeeraus auttaa tekemään lopputuloksesta luonnollisemman näköisen ja pitämään osan hiuksista poissa tieltä. Samalla tavalla hiuspidennyksiä kiinnitettäessä, juurien tupeerauksen ansiosta pidennykset on jämäkämpi kiinnittää niihin.

Yleisesti ottaen hiusten tupeeraus on monipuolinen tekniikka, jonka avulla kampauksiin saadaan volyymia ja runsautta. Kun tupeeraus tehdään oikein ja hellävaraisesti, se voi tehdä tavallisestakin lookista näyttävämmän.

Hiusten tupeerauksen riskit

Hiusten tupeerauksen riskit

Vaikka hiusten tupeeraus voikin antaa upeaa volyymia ja tekstuuria, on tärkeää muistaa, että tämä muotoilutekniikka ei ole riskitön. Vääränlainen tai liiallinen tupeeraus voi johtaa erilaisiin ongelmiin, jotka vaikuttavat hiusten kuntoon ja ulkonäköön. Tässä joitain tupeeraukseen liittyviä riskejä:

Hiusten vaurioituminen

Tupeerauksen ehkä merkittävin riski on hiusten mahdollinen vaurioituminen, etenkin jos sitä tekee usein. Tupeerauksen aiheuttama hankaus voi tehdä hiuksista hauraat ja johtaa katkeiluun sekä kaksihaaraisiin.

Takkuuntuminen

Hiusten tupeeraus saa hiukset menemään helposti takkuun, etenkin juurissa, missä tupeeraus yleensä tapahtuu. Tupeeratun tukan selvittäminen hellävaraisesti ehkäisee vaurioita ja estää hiusten takkuuntumisen pahemmin.

Pörröisyys ja hapsottavat hiukset

Hiusten tupeeraus voi lisätä pörröisyyttä ja saada hiukset hapsottamaan joka suuntaan. Tupeerausprosessi voi nimittäin saada hiuksen uloimman kerroksen aukeamaan hieman ja tehdä siitä karkean. Lisäksi tupeeraus voi tehdä hiuksista sähköiset, joka tekee niistä vieläkin vaikeammat hallita. Jos haluat vähentää pörröisyyttä ja kurittomia suortuvia, käytä kosteuttavia tuotteita ennen tupeerausta, sekä kevyttä hiussuihketta taltuttaaksesi hapsottavat hiukset tupeerauksen jälkeen.

Luonnonkiharoiden muodon katoaminen

Jos sinulla on luonnostaan kiharat hiukset, hiusten tupeeraus voi häiritä hiusten luonnollista muotoa tehden niistä pörröiset. Jos sinulla on kiharat hiukset, suosittelen tutustumaan muihin kiharien hiusten muotoilutekniikoihin, ja käyttämään tupeerausharjaa tai muotoiluharjaa lähinnä hiusrajan muotoiluun ja silottamiseen.

Vaikka tupeeraus onkin toimiva tekniikka antamaan hiuksille tuuheutta ja rakennetta, on tärkeää olla varovainen. Oikeilla tekniikoilla voit minimoida vauriot ja pitää hiukset hyvinvoivina.

Mikä on tupeerausharja?

Tupeerausharja on muotoiluharja, joka on kehitetty erityisesti hiusten tupeeraukseen. Tällainen harja on suunniteltu antamaan volyymia ja rakennetta hiuksiin mahdollisimman vähin vaurioin.

Nimestään huolimatta, tupeerausharja on monikäyttöinen työkalu, jonka avulla voit tehdä erilaisia hiustyylejä, aina sileistä ja hienostuneista rentoihin ja runsaampiin lookeihin. Tämän vuoksi tupeerausharja voi kulkea myös nimellä muotoiluharja, harjan valmistajasta riippuen. Näistä merkeistä tunnistat tupeerausharjan:

 • Tiheät ja joustavat harjakset: Luki harjan pakkauksessa sitten tupeerausharja, muotoiluharja tai jokin muu nimi, näissä tuotteissa on yleensä tiheät harjakset, jotka on erityisesti suunniteltu tarttumaan hiuksiin tehokkaasti, sopien niiden tupeeraamiseen sekä silottamiseen. Nämä harjakset on yleensä valmistettu nailonista tai villisian harjaksista, jonka ansiosta ne ovat sopivan joustavat.
 • Kapeneva kärki: Monessa tupeerausharjassa on terävä tai kapeneva kärki, joka tekee hiusten osioihin jakamisesta helpompaa. Kapeaa kärkeä voidaan käyttää myös jakausten tekemiseen hiuksia muotoillessa.
 • Kapea muoto: Tupeerausharjan kapea muoto mahdollistaa kohdistetun hiusten muotoilun pienellä alueella, halusit sitten tupeerata hiuksia tai luoda sileän ja huolitellun tyylin. Kapea profiili tekee harjan käsittelystä hiusten lomassa helpompaa ja ehkäisee samalla takkuja ja vaurioita.
 • Mukava kahva: Hyvä kahva on tärkeä, jotta muotoilu on vaivatonta, etenkin kun tupeeraat isoja hiusosioita. Parhaissa tupeerausharjoissa on ergonominen kahva, josta saa helposti tukevan otteen.
 • Kestävyys: Hiusten tupeerauksessa harjan kestävyys on asia, joka kannattaa ottaa huomioon muotoiluharjaa valitessa. Korkelaatuiset tupeerausharjat on valmistettu lujista materiaaleista, jotka kestävät säännöllistä käyttöä ilman taipumista tai hajoamista.
 • Monikäyttöisyys: Vaikka tupeerausharjaa käytetäänkin pääsääntöisesti hiusten tupeeraukseen, se toimii erinomaisesti myös huoliteltujen ja sileiden kampausten tekemiseen sekä hapsottavien hiusten ja ns. vauvahiusten siloittamiseen. Tämän vuoksi se voi kulkea myös nimellä muotoiluharja. Muotoiluharjan toisen pään kapeneva kärki, joka sopii hiusten jakamiseen, tekee siitä vielä monipuolisemman työkalun.

Yleisesti ottaen tupeerausharja on korvaamaton työkalu erilaisten hiustyylien luomiseen. Halusit sitten tehdä näyttävän kampauksen, sotkuisen poninhännän tai jotain siltä väliltä, tämä muotoiluharja voi avata uusia mahdollisuuksia hiusten laittamiseen.

Miten tupeerata hiukset hellävaraisesti

Hiusten tupeeraaminen hellävaroen ehkäisee hiusten vaurioitumista. Seuraa alla olevia vaiheittaisia ohjeita ja saa upean tuuheat hiukset vaarantamatta niiden kuntoa:

Miten tupeerata hiukset hellävaraisesti

 1. Selvitä hiukset: Varmista ensin, että hiuksesi ovat puhtaat, kuivat ja takuttomat. Selvitä hiukset hellävaraisesti harjalla poistaaksesi takut.
 2. Levitä muotoilutuotteita: Käytä muotoilutuotteita antamaan hiuksille rakennetta ja pitoa, jotta teet tupeerauksesta helpompaa. Kokeile volyymia antavia tuotteita, kuten hiuspuuteria tai tuuheuttavaa suihketta.
 3. Jaa hiukset osioihin: Tupeeraus on helpompaa, jos työskentelet pienemmissä osioissa. Tällöin sinun tarvitsee tupeerata jokaista osiota vähemmän, jonka ansiosta saat tasaisemman ja luonnollisemman ilmeen sekä estät hiusten takkuuntumisen.
 4. Valitse oikea tupeerausharja: Valitse tiheäharjaksinen tupeerausharja, joka on hellävarainen hiuksille.
 5. Aloita tupeeraus: Valitse pieni osio hiuksia päälaelta tai muulta alueelta, johon haluat lisää volyymia. Pidä hiuksista kiinni napakasti yhdellä kädellä ja aseta tupeerausharja noin 5-10 sentin päähän juurista toisella kädellä. Kevyttä voimaa käyttäen, kampaa hiuksia muutama kerta juuria kohden hellävaraisesti lyhyin alaspäin liikkuvin sukauksin.
 6. Etene osioittain: Jatka pienten osioiden tupeerausta niillä alueilla, joihin haluat lisää tuuheutta ja rakennetta.
 7. Siloita päällimmäiset hiukset: Kun olet saavuttanut toivotun volyymin, siloita päällimmäiset hiukset kevyesti harjan avulla. Tämä auttaa luomaan saumattoman ja luonnollisemman lookin. Älä kuitenkaan harjaa hiuksia liikaa, jotta et kadota runsautta.
 8. Jatka hiusten muotoilua: Riippuen tavoittelemastasi tyylistä, jatka hiusten muotoilua, tarkoitti se sitten hiusten laittamista nutturalle tai kiharoiden lisäämistä runsaaseen hiustyyliin.
 9. Viimeistele hiussuihkeella: Lukitaksesi volyymin ja antaaksesi kampaukselle pitoa, suihkuta hiuksiin joustavaa pitoa antavaa hiussuihketta.

7 yleistä virhettä tupeerauksessa

Välttämällä näitä yleisiä virheitä ja noudattamalla hellävaraisia tupeeraustekniikoita, voit saavuttaa tuuhean hiustyylin tinkimättä hiusten hyvinvoinnista.

 1. Vääränlaisen harjan käyttö: Jos käytät harjaa, jota ei ole erityisesti suunniteltu hiusten tupeeraukseen, se voi johtaa vaurioihin sekä sotkuiseen ja takkuiseen lopputulokseen. Valitse kapea tupeerausharja, jossa tiheät harjakset, jotta voit tupeerata hiuksia tarkasti - ja ilman takkuja.
 2. Märkien hiusten tupeeraus: Tupeeraa hiuksia vain kuivina. Märkien hiusten tuuheuttaminen on vaikeaa, ja lisäksi märät hiukset ovat alttiimmat katkeilemaan.
 3. Osioihin jakamisen skippaus: Jos et työstä hiuksia osioissa, se voi johtaa epätasaiseen ja sotkuiseen lopputulokseen.
 4. Hiusten latvojen tupeeraus: Keskitä tupeeraus hiusten juuriin. Hiusten pituuksia ja latvoja ei yleensä tarvitse tupeerata, sillä se voi vahingoittaa hauraita latvoja ja tehdä kampauksesta sotkuisen näköisen.
 5. Liian voimakas tupeeraus: Hiusten aggressiivinen tupeeraus voi johtaa tarpeettomiin vaurioihin ja hiusten katkeiluun. Tupeeraa hallituin liikkein saavuttaaksesi tavoittelemasi lopputuloksen ilman vaurioita.
 6. Hiusten selvittämättä jättäminen: Varmista, että selvität tupeeratut hiukset hellävaraisesti ennen kuin astut suihkuun. Käytä hellävaraista harjaa, kuten villiasianharjasharjaa tai suosikkiani Vegan Bristle Brush -harjaa. Selvitä hiukset pienissä osioissa, aloittaen hiusten latvoista ja siirtyen sitten juuria kohti. Ole kärsivällinen ja harjaa pienissä osioissa, jotta vältät vauriot ja katkeilun.
 7. Päivittäinen muotoilu: Hiusten jokapäiväinen tupeeraus, vaikka tekisit sen hellävaraisesti, voi johtaa vaurioihin ajan myöstä. Tupeeraa hiuksia ainoastaan silloin tällöin ja kokeile myös muita tyylejä, kuten kiharoita ilman lämpöä tai sileää wetlook kampausta.

5 muuta tapaa käyttää tupeerausharjaa

5 muuta tapaa käyttää tupeerausharjaa

Vaikka tupeerausharjat onkin tarkoitettu erityisesti antamaan tuuheutta ja rakennetta hiuksiin, tätä kätevää muotoiluharjaa voidaan käyttää myös monella muulla tavalla. Tässä viisi vaihtoehtoista tapaa käyttää tupeerausharjaa:

1. Taltuta hapsottavat suortuvat

Tupeerausharja on erinomainen työkalu hapsottavien hiusten ja pörröisyyden kontrolloimiseen. Vedä harjaa hiusten päällä siloittaaksesi kurittomat suortuvat ja luodaksesi huolitellun ilmeen. Viimeistele tyyli muotoilupuikolla antaaksesi hiuksille pitoa ja kiiltoa.

2. Luo sileitä ja sliipattuja hiustyylejä

Jos haluat sileän ja huolitellun tyylin, voit käyttää muotoiluharjaa myös tähän. Levitä hiuksiin hieman geeliä ja harjaa hiukset taaksepäin aloittaen juurista.

3. Tee osioita tai jakauksia

Tupeerausharjat ovat täydellisiä tarkkojen jakausten tekemiseen. Käytä tupeerausharjan kapeaa kärkeä jakaaksesi hiukset osioihin, oli valitsemasi tyyli sitten huoliteltu poninhäntä tai tuuhea kampaus.

4. Muotoile vauvahiukset

Tupeerausharjat ovat ihanteelliset muotoilemaan hiusrajan ja ohimoiden vauvahiukset. Käytä pieni määrä hiusgeeliä tai muuta sopivaa tuotetta, ja muotoile vauvahiukset muotoiluharjan avulla.

5. Tee yksityiskohtaisia kampauksia

Tupeerausharja voi olla korvaamaton työkalu juhlakampausten tekemiseen. Käytä harjaa ensin osioiden tupeeraukseen saadaksesi volyymia ja rakennetta, ja sen jälkeen siloita ja muotoile hiukset luodaksesi huolitellun viimeistelyn.

Kokeilemalla näitä vaihtoehtoisia keinoja käyttää tupeerausharjaa, voit ottaa siitä kaiken hyödyn irti ja viedä hiusten muotoilun uudelle tasolle.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Nyt tiedät, että hiusten tupeeraus on todella hyödyllinen tekniikka hiusten muotoilussa. Tässä oppaassa olen käynyt läpi kaiken aina tupeerauksen perusteista innovatiivisiin keinoihin käyttää tupeerausharjaa. Halusit sitten antaa hiuksille lisävolyymiä, tehdä tarkkoja jakauksia tai silottaa hiukset, muista, että avain toivottuun lopputulokseen on oikeanlainen tekniikka.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • 12 upeaa festarikampausta: helpot kesäkampaukset + festariletit

  12 upeaa festarikampausta: helpot kesäkampaukset + festariletit

 • Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?

  Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?

 • Hair volume

  Lisää tuuheutta hiuksiin? Parhaat tuuheuttavat hiustuotteet

 • Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

  Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

 • Näin teet tyylikkään wet look -kampauksen + tarvitsemasi tuotteet

  Näin teet tyylikkään wet look -kampauksen + tarvitsemasi tuotteet

Katso kaikki artikkelit