Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?Katso kaikki artikkelit

Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?

Kun puhutaan siitä millainen on paras hiusharja, mainitaan villisianharjas hiusharja usein. Siirtyessämme kohti eettisempiä käytäntöjä, monet valitsevat nykyään kuitenkin hiusharjan vegaanisilla harjaksilla. Mitkä ovat näiden vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet? Jatka lukemista!

Oikeiden välineiden ja tuotteiden valitsemista ei voi painottaa liikaa hiuksista puhuttaessa. Aina shampoista muotoilutuotteisiin, jokainen valinta vaikuttaa hiusten kuntoon ja ulkonäköön. Myös oikeanlaisen hiusharjan valinta on tärkeää, sillä muotoilun ja hiusten selvittämisen lisäksi se vaikuttaa paljon hiusten hyvinvointiin.

Hiusharjat luonnonharjaksilla on tunnettu jo kauan siitä, miten hellävaraisesti ne selvittävät hiukset, taltuttavat pörröisyyden ja antavat hiuksille kiiltoa.

Käyn tässä artikkelissa läpi syyt luonnonharjas hiusharjojen suosioon, niiden hyvät ja huonot puolet, sekä eettisemmät vaihtoehdot villisian harjaksille. Kerron myös vinkkejä hiusharjojen käyttöön sekä kuinka valita sinun hiuksillesi ja tarpeillesi sopiva harja.

Sisältö

Villisianharjas hiusharjoja on käytetty jo vuosisatojen ajan monessa kulttuurissa. Villisian luonnollisista harjaksista valmistettu harja tunnetaan siitä, että se levittää päänahan luonnolliset rasvat hellävaraisesti hiusten pituuksiin, jonka ansiosta hiukset saavat lisää kiiltoa ja niitä on helpompi hallita.

Luonnonharjas hiusharjojen käyttö on suosittua myös tänä päivänä, ja harjan modernimmat versiot hyödyntävät innovatiivista suunnittelua ja materiaaleja samalla säilyttäen vanhemman vastineensa olemuksen.

Villisianharjas harja: 8 hyötyä

Luonnonharjas hiusharja on ansainnut paikkansa hiustenhoidon maailmassa monesta eri syystä. Nämä ovat villisian harjan merkittävimmät hyödyt:

Villisianharjas harja: 8 hyötyä

 1. Luonnollisten öljyjen levitys: Yksi villisianharjas hiusharjan merkittävimmistä hyödyistä on sen kyky levittää päänahan luonnollisia öljyjä hiusten pituuksiin tasaisesti. Tämän auttaa säännöstelemään talin tuotantoa, jonka ansiosta hiukset näyttävät vähemmän rasvaisilta.
 2. Lisää kiiltoa: Pehmeät harjakset silottavat hiusten ulointa kerrosta, jonka ansiosta lopputulos on sileä ja kiiltävä. Tämä luonnollinen ja terve kiilto parantaa hiusten yleisilmettä.
 3. Selvittää hellävaraisesti: Villisika harjan harjakset ovat pehmeät ja joustavat, ja ne liukuvat hiusten läpi helposti selvittäen takut hellävaraisesti ilman hiusten katkeilua. Tämän ansiosta pehmeä hiusharja on erityisen hyödyllinen hauraille, hennoille ja vaurioituneille hiuksille.
 4. Sopii suurimmalle osalle hiustyypeistä: Villisianharjas hiusharjat ovat monipuolisia ja sopivat monille hiustyypeille. Ne ovat erinomaisia käsittelemään suoria, laineikkaita tai kohtalaisen paksuja hiuksia. Ne eivät kuitenkaan saata olla paras vaihtoehto todella kiharoille tai todella paksuille hiuksille.
 5. Torjuu katkeilua ja pörröisyyttä: Silottaen hiusten uloimman kerroksen ja selvittäen hellävaroen, villisianharjas hiusharjat ehkäisevät hiusten katkeilua ja pörröisyyttä. Tämän ansiosta hiukset ovat pysyvät paremmassa kunnossa ja niissä on vähemmän hapsottavia suortuvia.
 6. Täydellinen sileisiin kampauksiin: Pehmeä hiusharja on erinomainen huoliteltujen ja sliipattujen kampausten tekemiseen silottaen kaikki suortuvat.
 7. Hieroo päänahkaa edistäen verenkiertoa: Villisian harjakset hierovat päänahkaa hellävaraisesti tehostaen päänahan verenkiertoa, joka edistää hiusten yleistä hyvinvointia ja normaalia kasvua.
 8. Estää sähköisyyttä: Luonnonharjas hiusharja auttaa myös vähentämään sähköisyyttä hiuksissa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että villisianharjas hiusharjan hyödyt ulottuvat pelkkää hiusten selvitystä pidemmälle, sillä harjalla on vaikutusta myös hiusten ja päänahan yleiseen hyvinvointiin.

Kenelle hiusharja luonnonharjaksilla sopii?

Hiusharja luonnonharjaksilla sopii useimmille. Se tarjoaa merkittäviä hyötyjä, etenkin näille hiustyypeille:

 • Suorat tai laineikkaat hiukset: Luonnonharjas hiusharjat sopivat erityisesti suorille tai kevyesti aaltoileville hiukset. Tiheät harjakset voivat tehdä todella kiharista hiuksista pörröiset, mutta suoremmille hiuksille hiusharja luonnonharjaksilla voi tehdä ihmeitä.
 • Hennot tai ohuet hiukset: Hento- ja ohuthiuksiset hyötyvät pehmeän hiusharjan hellävaraisuudesta. Se selvittää hiukset aiheuttamatta vaurioita tai katkeilua, jotta hiukset kasvavat vahvempina ja paksumpina.
 • Helposti rasvoittuvat hiukset: Hiusharja luonnonharjaksilla auttaa levittämään päänahan luonnollisia rasvoja tasaisesti, jonka ansiosta se sopii erinomaisesti heille, joilla on rasvoittuva päänahka. Pehmeä hiusharja auttaa ylläpitämään päänahan tasapainoa ja vähentämään hiusten pesun tarvetta yhtä usein.
 • Huolitelluista tyyleistä tykkääville: Luonnonharjas hiusharjat ovat täydellisiä luomaan sliipattuja ja sileitä hiustyylejä. Saavuta hienostunut look pienellä vaivalla.

Villisianharjas hiusharjojen huonot puolet

Vaikka perinteisen villisian harjan hyödyt ovat kiistämättömät, jotkut asiat ovat saaneet kuluttajat etsimään vaihtoehtoisia tuotteita (lisää niistä myöhemmin). Tässä villisianharjas hiusharjan suurimmat miinukset:

Eettiset ja eläinten hyvinvointiin liittyvät huolet

Villisianharjakset saadaan nimensä mukaan villisioista. Valitettavasti luotettavaa tietoa siitä, kuinka nämä harjakset kerätään sioista ja aiheutuuko prosessista eläimille haittaa on vähän. Lisäksi suurin osa villisian harjaksista tulee Kiinasta, missä eläinten oikeudet ovat tunnetusti Eurooppaa huonommat. Valvonnan puute herättää huolta eläinten eettisestä kohtelusta harjaksia kerätessä. Valitettavasti monet villisian harjojen valmistajat eivät kerro asiasta avoimesti, joka jättää kuluttajat asian tiimoilta pimeään.

Vaikea puhdistaa

Toinen villisianharjas hiusharjan miinus on sen vaikea putsaaminen. Tiheät harjakset keräävät helposti likaa, talia ja muotoilutuotteita, joita on hankala poistaa. Ilman säännöllistä puhdistusta harjasta voi tulla vähemmän tehokas ajan mittaan, ja harjaan kerääntyneet bakteerit voivat olla jopa haitallisia hiusten ja päänahan terveydelle. Oppimalla kuinka hiusharja puhdistetaan kunnolla, voit ehkäistä näitä ongelmia.

Ei sovi todella kiharille tai paksuille hiuksille

Villisian harja ei ole välttämättä paras vaihtoehto todella kiharoiden tai paksujen hiusten selvitykseen. Harjaksilla voi olla vaikeuksia tunkeutua tiheisiin hiuksiin ja ne voivat häiritä kiharoiden luonnollista muotoa johtaen pörröisyyteen. Harjakset toimivat kuitenkin hyvin muotoiluun ja hapsottavien hiusten taltuttamiseen - jopa paksuissa kiharoissa. Jos etsit työkalua kiharien hiusten selvitykseen, valitse harvapiikkinen kampa villisian harjan sijaan.

5 syytä valita vegaaninen hiusharja

Vastauksena huoliin eläinten hyvinvoinnista, monet valitsevat nykyään hiusharjan vegaanisilla harjaksilla vaihtoehtona perinteiselle villisianharjas hiusharjalle. On monia hyviä syitä harkita tätä vaihtoehtoa:

 1. Cruelty-free: Vegaaninen pehmeä hiusharja valmistetaan ilman eläinperäisiä ainesosia, joka varmistaa että eläimiä ei vahingoiteta tai hyväksikäytetä valmistusprosessissa.
 2. Läpinäkyvyys: Toisin kuin avoimuuden puutteesta kärsivät villisianharjas hiusharjat, vegaaninen pehmeä hiusharja valmistetaan tyypillisesti synteettisistä kuiduista tai kasviperäisistä materiaaleista. Avoimuus valmistusprosessista antaa kuluttajille mahdollisuuden tehdä tietoisia valintoja.
 3. Monipuolisuus: Vegaaninen pehmeä hiusharja sopii lähes kaikille hiustyypeille ja tekstuureille, jonka ansiosta se on monipuolinen valinta. Oli sinulla sitten suorat, laineikkaat tai kiharat hiukset, vegaaniset harjakset selvittävät, silottavat ja muotoilevat hiukset tehokkaasti.
 4. Vastaava laatu ja tehokkuus: Vastoin yleisiä väärinkäsityksiä, korkealaatuiset vegaaniset pehmeäharjaksiset hiusharjat ovat verrattavissa perinteisiin villisian harjaksiin.
 5. Hinta: Yksi huomattava etu vegaanisissa hiusharjoissa on niiden edullinen hinta verrattuna villisianharjas hiusharjoihin. Korkealaatuisilla villisian harjoilla on korkea hintalappu luonnonmateriaalien vähäisyyden ja vaadittavan käsityön vuoksi, mutta vegaaniset harjat tarjoavat halvemman vaihtoehdon tehokkuudesta ja kestävyydestä tinkimättä.

Yhteenvetona, vegaaninen hiusharja on edullinen ja eettinen vaihtoehto perinteiselle villisian harjalle, laadusta tai tehokkuudesta tinkimättä.

Pehmeän hiusharjan käyttö

Vegaanisen tai luonnonharjas hiusharjan käytössä kannattaa noudattaa oikeanlaisia tekniikoita hiuksia selvitettäessä ja muotoillessa. Tässä yksinkertainen opas pehmeiden harjojen käyttöön:

Hiusten selvitys:

Harja hiusten selvitykseen

Aloita hiusten selvitys aina latvoista ja etene hitaasti ylöspäin, selvittäen takut hellävaraisesti. Käytä hitaita ja pehmeitä liikkeitä, vetämättä ja repimättä hiuksia liikaa. Jos sinulla on pahoja takkuja, pidä yhdellä kädellä kiinni juuri takun yläpuolelta ja harjaa hiukset auki hellävaraisesti toisella kädellä.

Villisianharjas hiusharjoja suositellaan yleensä käyttämään ainoastaan kuivissa hiuksissa vaurioiden vähentämiseksi. Moni vegaaninen pehmeä hiusharja on kuitenkin tarpeeksi hellävarainen myös märkien tai pyyhekuivien hiusten selvitykseen.

Muotoilu:

Hiusten muotoilu harjalla

Laittaaksesi hiukset sileälle kampaukselle, harjaa hiuksia taakse luonnonharjas hiusharjalla aloittaen juurista.

Jos haluat lisää volyymia, tupeeraa hiuksia varovasti pienemmissä osioissa. Suosittelen käyttämään erityistä tupeerausharjaa hiusten tarkkaan muotoiluun - ilman takkuja ja vaurioita.

Puhdistus

Puhdista pehmeä hiusharja säännöllisesti poistaaksesi talin, lian ja tuotteiden aiheuttamat kertymät. Ensimmäiseksi poista harjaan tarttuneet hiukset ja muut jäämät sormilla. Voit käyttää kampaa apuna poistaaksesi pinttyneemmät kertymät harjasten välistä. Sen jälkeen pese harjakset miedolla shampoolla ja lämpimällä vedellä. Jos harjassa on puinen kahva, vältä sen kastelemista, jotta se ei vaurioidu. Anna harjan ilmakuivua kokonaan harjakset alaspäin ennen seuraavaa käyttöä.

Sopivan harjan valinta

Etsiessäsi sopivaa harjaa on tärkeää asettaa laatu etusijalle ja ottaa huomioon hiustyyppi, hiusten pituus ja muotoilumieltymykset. Näin valitset sinulle sopivan harjan:

Laadulla on väliä

Valitse korkealaatuinen harja, joka on valmistettu kestävistä materiaaleista, ja jossa on ergonominen kahva sekä hyvälaatuiset harjakset. Korkealaatuiseen harjaan investointi takaa pitkän käyttöiän sekä optimaalisen toiminnan.

Hiusten selvitykseen

Jos haluat tehokkaasti selvittävän harjan, valitse harja jossa on sekoitus villisian harjasten kaltaisia harjaksia sekä paksumpia pyöreäpäisiä piikkejä, esimerkiksi Hairlust Vegan Bristle Brush. Tämä yhdistelmä selvittää hiukset hellävaraisesti mutta tehokkaasti, jonka ansiosta se sopii kaikille hiustyypeille, paksummat hiukset mukaanlukien.

Paksuille ja pitkille hiuksille

Jos sinulla on pitkät tai paksut hiukset, valitse isokokoinen hiusharja. Iso pinta-ala mahdollistaa tehokkaan hiusten selvityksen, jonka vuoksi se on ihanteellinen hallitsemaan tuuheita ja pitkiä hiuksia.

Muotoiluun

Harkitse pienemmän tai ohuemman harjan, kuten tupeerausharjan, hankkimista, jos tykkäät muotoilla hiuksia paljon ja tehdä erilaisia kampauksia. Tällaista harjaa on helpompi käyttää pienempiinkin osioihin, jonka vuoksi se sopii monimutkaisten ja näyttävien kampausten luomiseen.

Lapsille

Lapsille kannattaa valita pienempi pehmeä hiusharja, jota he voivat käyttää helposti myös itse. Etsi harjoja, joissa on pehmeät harjakset ja kevyt muotoilu, jotta varmistat hellävaraisen ja mukavan harjauskokemuksen myös pikkuisille.

Valitsemalla hiustyypille ja muotoilutarpeisiin sopivan harjan, saat parhaat tulokset ja samalla pidät huolta hiusten kunnosta.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Hiusharjoja luonnonharjaksilla on arvostettu pitkään niiden monien hyötyjen ansiosta. Vegaaninen pehmeä hiusharja on kuitenkin uudempi ja eettisempi vaihtoehto perinteiselle villisianharjas hiusharjalle sen selvittässä hiukset yhtä hellävaraisesti. Valitsit sitten villisianharjas hiusharjan tai cruelty-free vaihtoehdon, tärkein asia on, että löydät harjan joka sopii sinun yksilöllisiin tarpeisiin.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Hiusharjojen pesuopas: Miksi ja miten hiusharjat tulisi puhdistaa?

  Hiusharjojen pesuopas: Miksi ja miten hiusharjat tulisi puhdistaa?

 • 12 upeaa festarikampausta: helpot kesäkampaukset + festariletit

  12 upeaa festarikampausta: helpot kesäkampaukset + festariletit

 • Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjalla

  Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjalla

 • Hair volume

  Lisää tuuheutta hiuksiin? Parhaat tuuheuttavat hiustuotteet

 • Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

  Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

Katso kaikki artikkelit