6 Parasta kosteuttavaa hoitoainetta: Ainesosat ja hoitoaineen käyttöKatso kaikki artikkelit

6 Parasta kosteuttavaa hoitoainetta: Ainesosat ja hoitoaineen käyttö

Oletko väsynyt taistelemaan kurittomien, pörröisten, hauraiden ja katkeilevien hiusten kanssa? Älä huoli, sillä avain hiusten terveyden ja elinvoiman palauttamiseen voi olla niinkin yksinkertainen kuin hyvä kosteuttava hoitoaine.

Pörröisyys, haaroittuvat latvat ja hiusten karkeus ovat kaikki merkkejä hiusten kuivuudesta. Hiuksesi voivat olla vain luonnostaan kuivemmat (kuten minulla), tai ne voivat olla kuivuneet esimerkiksi hiusten värjäyksen tai kuumuudelle altistumisen seurauksena. Jos tämä kuulostaa tutulta, kosteuttava hoitoaine on tuote, joka kannattaa ehdottomasti lisätä hiustenhoitorutiiniin.

Korkealaatuiset hoitoaineet sisältävät runsaasti luonnollisia rasvoja ja öljyjä sekä muita ravitsevia kasviperäisiä ainesosia, jotka auttavat sitomaan hiuksiin kosteutta. Nämä ainesosat palauttavat hiuksiin pehmeyden ja kiillon.

Jatka lukemista oppiaksesi mm. mistä hiusten kuivuus johtuu, mikä on paras hoitoaine kuiville hiuksille sekä muita vinkkejä kuivien hiusten hoitoon.

Sisältö

Mistä hiusten kuivuus johtuu?

Kuivat hiukset tuntuvat ja näyttävät yleensä karkeilta, haurailta ja elottomilta. Lisäksi niitä voi olla vaikea muotoilla ja latvat haaroittuvat helposti. Joidenkin hiukset ovat luonnostaan kuivemmat, mutta hiukset voivat kuivua tai haurastua myös monien ulkoisten tekijöiden seurauksena. Tässä muutamia mahdollisia syyllisiä:

Vääränlainen pesurutiini

Wrong hair wash routine

Monet shampoot ja hoitoaineet sisältävät kuivattavia ainesosia, kuten sulfaatteja tai alkoholeja, jotka pesevät hiuksista liiankin tehokkaasti tehden niistä pörröiset ja hauraat. Lisäksi hiusten peseminen liian usein, tai liian kuumalla vedellä, voi tehdä hiuksista elottomat ja kuivat. Erittäin kosteuttavat hoitoaineet ja hiusnaamiot ovat avain antamaan hiuksille kaipaamaansa kosteutta.

Vaalennuksen ja kuumuuden aiheuttamat vauriot

Damage due to heat styling

Kemialliset käsittelyt, kuten hiusten vaalentaminen, sekä säännöllinen suoristusraudan tai hiustenkuivaajan käyttö voi vaurioittaa hiuksia pahastikin. Ne kuivattavat hiuksia ja haurastuttavat hiusten proteiinirakennetta tehden hiuksista alttiit katkeilulle. Jos värjäät tai muotoilet hiuksia lämmön avulla säännöllisesti, älä unohda käyttää suojaavia tuotteita ja syvähoitaa hiuksia säännöllisesti.

Sään ja auringon aiheuttamat vauriot

sun exposure

Ympäristölliset tekijät voivat myös vaikuttaa hiuksiin. Talvipakkaset sekä alhainen ilmankosteus voivat imeä hiuksista kosteutta. Lisäksi hiusten liiallinen altistaminen auringon UV-säteilylle voi vahingoittaa hiusten ulointa kerrosta, joka voi saada hiukset kuivumaan ja katkeilemaan. Kosteuttavan hoitoaineen käyttö ja UV-suojan antavat hiustuotteet auttavat suojaamaan suortuvia ympäristöllisiltä haitoilta ja säilyttämään hiusten kosteustasapainon.

Miten valita paras hoitoaine

Jos kamppailet kuivien hiusten kanssa, erittäin kosteuttava hoitoaine tulee olemaan yksi lempituotteistasi pitämään hiukset kiiltävinä, terveinä ja kosteutettuina. Alta löydät ohjeet siihen, miten löytää paras hoitoaine kuiville hiuksille hiustyyppisi ja tarpeesi huomioon ottaen:

Tunnista hiustyyppisi

Aloitetaan perusasioista. Pese hiukset ja anna niiden ilmakuivua. Kun hiukset ovat kauttaaltaan kuivat, tarkastele hiuksia tunnistaaksesi hiustyyppisi:

 • Suorat: Ei yhtään laineita
 • Laineilevat: Löysät, s-kirjaimen muotoiset laineet
 • Kiharat: Selkeät kiharat, joiden tiukkuus vaihtelee
 • Todella kiharat: Tiukat korkkiruuvikiharat

Jos haluat ymmärtää hiustyyppiäsi paremmin, on tärkeää tarkastella myös hiustesi paksuutta ja laatua. Hiero yksittäistä hiussuortuvaa hetki sormenpäiden välissä. Jos tunnet hiuksen vain hieman tai et oikeastaan ollenkaan, hiuksesi ovat todennäköisesti hennot. Jos tunnet hiuksen sormien välissä, sinulla on keskipaksut hiukset. Jos tunnet hiuksen rakenteen todella selvästi sormien välissä, sinulla on karheat hiukset.

Määritä hiusten huokoisuus

Hiusten huokoisuus tarkoittaa niiden kykyä imeä ja säilyttää kosteutta ja hiustuotteita. Yksinkertaisen huokoisuustestin avulla voit helposti määrittää onko sinulla matala-, keski- vai korkeahuokoiset hiukset. Näin teet testin:

Pese hiukset poistaaksesi tuotejäämät hiuksista. Kun hiukset ovat puhtaat ja kuivat, vedä yksi hiussuortuva irti ja laita se lasiin vettä. Jos suortuva kelluu vesilasin pinnalla, sinulla on matalahuokoiset hiukset. Jos suortuva uppoaa lasin pohjalle nopeasti, sinulla on korkeahuokoiset hiukset. Jos suortuva leijailee lasin keskiosassa laskeutuen hitaasti, sinulla on luultavasti keskihuokoiset (tai normaalihuokoiset) hiukset.

Ota vauriot ja kosteustaso huomioon

Miettiessäsi mikä on paras hoitoaine sinun hiuksillesi, on tärkeää ottaa huomioon olemassa olevat hiusvauriot. Jos värjäät tai vaalennat hiuksia, tai muotoilet niitä lämmön avulla säännöllisesti, hiuksesi ovat luultavasti kuivemmat ja ne katkeilevat sekä haaroittuvat helpommin. Tässä tapauksessa kannattaa valita erittäin kosteuttava hoitoaine, joka auttaa erityisesti näihin ongelmiin.

Ota huomioon myös hiusten proteiini- ja kosteustaso. Ovatko hiuksesi veltot ja kumisen tuntuiset (viitaten hiusten proteiinivajeeseen) vai kuivat ja hauraat? Proteiinin ja kosteuden tasapainottaminen on tärkeää hiusten hyvinvoinnin kannalta, joten paras kosteuttava hoitoaine yleensä sekä kosteuttaa että vahvistaa hiuksia proteiinin avulla.

Parhaat ainesosat hoitoaineissa

Best Ingredients and What to Avoid

Paras hoitoaine kuiville ja pörröisille hiuksille on sellainen, joka syväkosteuttaa, auttaa sitomaan kosteutta hiuksiin pitkäkestoisesti sekä samalla suojaa hiuksia vaurioilta. Alta löydät parhaat (sekä vältettävät) ainesosat:

 • Luonnolliset ja ekologiset, sekä mielellään vegaaniset ainesosat
 • Kosteuttavat öljyt ja rasvat
 • Humektantit, kuten glyseriini tai Aquaxyl™, jotka imevät kosteutta puoleensa
 • Vahvistavat mikroproteiinit, jotka korjaavat vaurioita ja parantavat hiusten kykyä säilyttää kosteutta
 • Runsaasti antioksidantteja sisältävät kasviuutteet, jotka suojaavat hiuksia vaurioilta ja kuivuudelta

Jos etsinnässä on paras hoitoaine kuiville hiuksille, suosittelen puolestaan välttämään silikoneja, sulfaatteja, mineraaliöljyjä ja parabeeneja. Nämä ainesosat voivat aiheuttaa kuivuutta ja ärsyttäviä tuotekertymiä hiuksiin.

Paras hoitoaine pörröisille hiuksille

Saanko esitellä hiusten superkosteuttajan: Moisture Hero™ Conditioner. Tämä hoitoaine kuiville hiuksille on kehitetty kosteuttamaan janoisia, pörröisiä ja karheita hiuksia. Se pitää pörröisyyden poissa ja ravitsee kuivia suortuvia jättäen ne pehmeiksi ja kiiltäviksi. Ekologinen granaattiomenauute, jojobaöljy, theobroma-kaakaovoi sekä sokereista johdettu Aquaxyl™ kosteuttavat hiuksia samalla kun prebioottinen inuliini ja vegaaniset mikroproteiinit vahvistavat hiusten ulointa kerrosta, jotta hiukset säilyttävät kosteuden pitkäkestoisesti. Näiden ominaisuuksien ansiosta Moisture Hero ™ Conditioner on mielestäni paras hoitoaine pörröisille ja huokoisille hiuksille. Parhaiden tulosten saamiseksi, yhdistä tämän hoitoaineen käyttö superkosteuttavan Moisture Hero™ Shampoon kanssa.

Paras kosteuttava hoitoaine hauraille hiuksille

Jos hiuksesi katkeilevat ja haaroittuvat helposti, Split Fix™ Conditioner on erinomainen valinta. Tämä erittäin kosteuttava hoitoaine kuiville hiuksille luo suojan hauraiden suortuvien ympärille, samalla kun luonnolliset kasviperäiset ainesosat, kuten aloe vera, kaakaovoi ja acaiuute ravitsevat hiuksia. Jojobaestereiden rasvahapot korjaavat haaroittuneita latvoja ja suojaavat hiuksia tulevilta vaurioilta. Tämä hoitoaine tekee hiuksista kiiltävät ja pehmeät mahdollistaen hiusten kasvun pitkiksi katkeilematta.

Tämä proteiiniton hoitoaine on täydellinen hiuksille, jotka kaipaavat runsaasti kosteutta proteiinin sijaan.

Ekstravinkki: voit säästää 15% ostamalla tämän hoitoaineen yhdessä hellävaraisen Split Fix™ Shampoon kanssa osana Split Fix™ Duoa.

Paras kosteuttava hoitoaine kiharoille

Onko sinua siunattu luonnonkiharoilla, laineilla tai korkkiruuveilla? Jos näin on, tässä suositukseni siitä, mikä on paras hoitoaine kauniille kiharoille. Curl Crush™ Conditioner -hoitoaine on kosteuttava hoitoaine, joka sopii kaikenlaisille kiharoille. Tämän hoitoaineen koostumus, joka sisältää kosteuttavaa aloe veraa ja bambu-uutetta sekä riisiproteiinia, vahvistaa, pehmentää ja korostaa kiharoita samalla vähentäen pörröisyyttä. Parhaiden tulosten saamiseksi, käytä sitä yhdessä Curl Crush™ Shampoon kanssa.

Jos haluat välillä pitää taukoa kiharashampoosta, suosittelen kokeilemaan puhdistavaa hoitoainetta, kuten Curl Crush™ Co-Wash -hoitoainepesua, joka puhdistaa hiukset ja päänahan hellävaraisesti palauttaen kosteuden kihariin hiuksiin.

Paras hoitoaine vaalennetuille hiuksille

Vaaleat hiukset ovat näyttävät, puhuttiin sitten luonnollisesta balayagesta tai lumoavasta platinablondista. Hiusten säännöllisellä vaalentamisella on kuitenkin haittansa: vaalennusprosessissa käytettävät kemikaalit voivat vaurioittaa ja haurastuttaa hiuksia, jonka vuoksi ne haaroittuvat ja katkeilevat helpommin.

Syväkosteuttava hoitoaine on erittäin tärkeä tuote, jotta voit kamppailla vaalennuksen sivuvaikutuksia vastaan. Tällainen hoitoaine on Enriched Blonde™ Silver Conditioner. Tämä ravitseva hopeahoitoaine sopii kuiville ja vaalennetuille hiuksille, ja se sisältää keltaisuutta neutralisoivaa violettia väripigmenttiä sekä kosteuttavia aineosia, jotka tekevät hiuksista kiiltävämmät ja vahvemmat kuin koskaan. Kirkastaaksesi vaaleita hiuksia vielä tehokkaammin, käytä hoitoainetta yhdessä Enriched Blonde™ -hopeashampoon kanssa.

Paras kosteuttava hoitoaine ohuille hiuksille

Oletko valmis sanomaan hyvästit ohuille hiuksille? Grow Perfect™ Conditioner voi auttaa. Tämä hoitoaine sisältää hiusten kasvua edistäviä aktiivisia ainesosia, kuten AnaGain™-kasviuutetta, virkistävää kofeiinia ja ekologista rosmariinia, jotka auttavat hidastamaan hiusten irtoamista lisäämällä verenkiertoa hiustuppeihin ja stimuloimalla hiusten kasvua. Suosittelen käyttämään tätä hoitoainetta yhdessä sulfaatittoman Grow Perfect™ Shampoon kanssa toimivaan ja tehokkaaseen hiustenlähtöä torjuvaan hoitorutiiniin.

Paras kosteuttava ja tuuheuttava hoitoaine

Monilla on virhekäsitys siitä, että kosteutetut hiukset eivät voi olla samaan aikaan tuuheat ja ilmavat. Itsekin ajattelin näin, kunnes kokeilin Volume Wizard™-hoitoainetta. Tämä kevyesti kosteuttava hoitoaine hennoille hiuksille pehmentää ja ravitsee hiuksia, sekä antaa nille ilmavaa tuuheutta sen sisältämän vehnäproteiinin, glyseriinin ja sheavoin avulla. Koska tämän hoitoaineen koostumus on kevyt ja vähärasvainen, se toimii erinomaisesti hennoille ja matalahuokoisille hiuksille. Saadaksesi vielä enemmän tuuheutta hiuksiin, käytä tätä hoitoainetta yhdessä Volume Wizard™ Shampoon kanssa.

Hoitoaineen käyttö: yleiset virheet

Yleensä ajattelemme, että meillä on hoitoaineen käyttö täydellisesti hallussa - mutta on kuitenkin olemassa joitain yleisiä tapoja, joita kannattaa välttää. Pidä silmällä näitä yleisiä hoitoaineen käyttövirheitä:

Juuriin levittäminen

Kultainen sääntö: vältä hoitoaineen levittämistä suoraan päänahkaan, ellei käytössäsi oli erikoistuote, kuten Scalp Delight™ Detox Conditioner -hoitoaine, jota voidaan levittää myös päänahkaan kevyen ja hiuspohjaa rauhoittavan koostumuksensa ansiosta.

Levittäminen läpimärkiin hiuksiin

Hoitoaineen käyttö vettä valuviin hiuksiin ei ole suositeltavaa, sillä vesi laimentaa hoitoaineen koostumuksen. Tällöin hoitoaine ei pääse vaikuttamaan yhtä tehokkaasti. Puristele siis ylimääräinen vesi hiuksista ennen ennen hoitoaineen käyttöä.

Liian lyhyt vaikutusaika

Jätä erittäin kosteuttava hoitoaine hiuksiin vähintään kahdeksi minuutiksi ennen kuin huuhtelet sen pois. Tämä antaa tuotteelle tarpeeksi aikaa vaikuttaa ja ravita hiuksia.

Selvittämättä jättäminen

Jos sinulla on paksut tai kiharat hiukset, kampaa hoitoaine hiuksiin, jotta tuote levittyy tasaisesti ja imeytyy paremmin. Tämä on täydellinen hetki selvittää kiharat ehkäisten niiden pörröisyyttä.

Ohjeiden sivuuttaminen

Lue aina tuotepullon ohjeet ennen hoitoaineen käyttöä, sillä eri tuotteilla voi olla erilaisia käyttösuosituksia ja ohjeita, jotka on räätälöity hoitoaineen koostumuksen mukaan.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Tehohoidot ja hiuksiin jätettävät hoitoaineet

Hydrating Deep and Leave-in Conditioners

Jos puhutaan todella kuivista tai pörröisistä hiuksista, niin jopa paras hoitoaine kuiville hiuksille ei välttämättä riitä. Antaaksesi hiuksille vielä enemmän ravintoa ja kosteutta, on tärkeää käyttää myös hiuksiin jätettäviä hoitoaineita, hiusöljyjä sekä kosteuttavia hiusnaamioita.

Samoin kuin hoitoainetta valittaessa ota hiustyyppisi huomioon etsiessäsi sopivaa syvähoitoa. Moisture Hero™ Hair Mask -hiusnaamio tarjoaa syväkosteutusta kuiville ja pörröisille hiuksille, kun taas Curl Crush™ Hair Mask auttaa tasapainottamaan kiharien hiusten kosteus- ja proteiinitasot. Jos hiuksesi ovat elottomat ja veltot, kokeile Protein Repair™ Hair Mask -hiusnaamiota vähentämään katkeilua ja vahvistamaan hiuksia.

Mielestäni paras jätettävä hoitoaine kuiville hiuksille on Split Fix™ Leave-in Conditioner, joka antaa hiuksille kosteutta ja ehkäisee hiusten haaroittumista. Jos sen sijaan taistelet hapsottavien suortuvien sekä pörröisten hiusten kanssa, käytä kuiville hiuksille tarkoitettua hoitoainetta yhdessä luonnollisen hiusöljyn, kuten Moisture Hero™ Hair Oil -öljyn kanssa.

5 lisävinkkiä kuivien hiusten hoitoon

Nyt kun tiedät millainen on paras hoitoaine kuiville hiuksille, tässä vielä muutamia lisävinkkejä, joiden avulla voit pitää hiukset kiiltävinä, kosteutettuina ja satumaisen pehmeinä.

1. Vältä kuumuutta

Vähennä lämmön avulla muotoilua niin paljon kuin mahdollista. Käytä sen sijaan muotoilumenetelmiä, jotka eivät vaadi lämpöä. Jos kuitenkin haluat käyttää suoristusrautaa tai kiharrinta, muista aina levittää lämpösuojaa hiuksiin ennen muotoilua ehkäistäksesi vaurioita.

2. Kuivaa oikein

Ole hellävarainen kuivatessasi hiuksia. Vältä hiusten kovakouraista kuivausta kylpypyyhkeellä, sillä se hankaa hiuksia ja aiheuttaa pörröisyyttä. Sen sijaan, käytä pehmeää bambupyyhettä tai vanhaa T-paitaa puristelemaan ylimääräisen kosteuden hiuksista.

3. Harjaa hellävaraisesti

Käsittele hiuksia hellävaraisesti harjatessa, erityisesti jos sinulla on kiharat hiukset. Selvitä takut varoen, mielellään silloin kun hiuksesi ovat märät ja ne on päällystetty kosteuttavalla hoitoaineella, jotta estät hiusten katkeilun ja säilytät kiharien muodon.

4. Skippaa pesupäivä

Vältä hiusten liiallista pesua, sillä se voi pahentaa hiusten kuivuutta. Löydä pesuväli, joka sopii hiustyypillesi parhaiten ja harkitse luonnolisen kuivashampoon tai hoitoainepesun käyttöä vaihtoehtona raikastaa hiuksia shampoopesujen välillä.

5. Ennen pesua käytettävät naamiot

Harkitse ennen hiusten pesua käytettävän tehohoidon, kuten Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm, lisäämistä hiusten hoitorutiiniin. Nämä kosteuttavat syvähoidot, jotka levitetään hiuksiin ennen pesua, tarjoavat hiuksille lisäravintoa ja kosteutta valmistaen hiukset shampoopesuun.

Jos käytössäsi on paras hoitoaine kuiville ja pörröisille hiuksille, ja seuraat antamiani tärkeitä vinkkejä, tulet varmasti saamaan pehmeät, kiiltävät ja sileät hiukset tuotapikaa!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • aurinkosuoja hiuksille

  Aurinkosuoja hiuksille: Miksi kannattaa käyttää UV-suojaa hiuksille?

 • Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

  Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

 • Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbund

  Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

 • tørt hår og tørre spidser

  Opas: Paras kosteuttava shampoo & 8 tapaa hiusten kosteutukseen

Katso kaikki artikkelit