6 parasta hiusnaamiota: Kosteuttavat ja korjaavat tehohoidot hiuksilleKatso kaikki artikkelit

6 parasta hiusnaamiota: Kosteuttavat ja korjaavat tehohoidot hiuksille

Tiedän hyvin, että taistelu kuivia ja vaurioituneita hiuksia vastaan voi tuntua loputtomalta. Onneksi hiusten tehohoidot voivat palauttaa hiuksiin niiden elinvoiman. Tässä artikkelissa sukellan syvälle luonnollisten hiusnaamioiden maailmaan, joiden avulla voit antaa hiuksille niiden kaipaamaa tehohoitoa.

Kärsitkö hiusten takkuuntumisesta, katkeilusta ja haaroittumisesta? Et ole yksin! Oli syynä ongelmiin sitten rakastamasi suoristusrauta, pieleen mennyt hiusten värjäys tai ihan vaan normaali elämä, hiusten latvat kärsivät helposti monen seikan seurauksena.

Tässä artikkelissa käyn läpi kaiken mitä sinun tarvitsee tietää hiusnaamioista ja niiden korjaavasta vaikutuksesta vaurioituneille ja kuiville hiuksille. Etsit sitten korjaavaa hiusnaamiota vaurioituneille latvoille tai syväkosteuttavaa hiusnaamiota kuivien hiusten pelastamiseksi, löydät alta paljon hyviä vaihtoehtoja. Jatka lukemista oppiaksesi kaiken syvähoitavien hiusmaskien hyödyistä, mitä ainesosia kannattaa suosia, sekä millainen hiusten tehohoito sopii millekkin hiustyypille.

Sisältö

Mitä hiusnaamiot ovat?

Lyhyesti sanottuna hiusnaamiot eli hiusmaskit ovat samankaltaisia tuotteita kuin hoitoaineet, mutta ne sisältävät yleensä vielä ravitsevampia ainesosia, kuten kasviöljyjä tai rakennepaikkaavia proteiineja. Yleensä hiusnaamioiden annetaan myös vaikuttaa pidempään, jotta niistä saa kaiken hyödyn irti. Jotkut hiusmaskit voi jättää vaikuttamaan hiuksiin jopa yön yli antamaan hiuksille vielä tehokkaampaa hoitoa. Tehohoitavan koostumuksensa takia hiusnaamioita tarvitsee usein käyttää noin kerran viikossa. Pelkän hoitoaineen käytön lisäksi laadukkaan hiusnaamion käyttö siis todella hyvä lisä erityisesti kuivien ja vaurioituneiden hiusten hoitoon.

Mistä tietää, että hiukset ovat vaurioituneet?

Signs of Hair Damage

Miten tiedät, että hiuksesi kaipaavat ylimääräistä hoitoa ja hiusten tehohoito voisi olla paikallaan? Pidä näitä merkkejä silmällä:

 1. Pörröisyys: Ovatko hiuksesi todella pörröiset, vaikka kuinka yrität taltuttaa niitä? Pörröisyys voi olla merkki siitä, että syväkosteuttava hiusnaamio voi olla juuri se mitä hiuksesi kaipaavat.
 2. Haaroittuvat latvat ja katkeilu: Jos hiuksesi muistuttavat enemmän pöheikköä kuin haaveilemiasi sileitä ja pehmeitä suortuvia, on aika huoltaa haaroittuvia latvoja. Hiusten katkeilu ja heikot latvat ovat merkki hiusten haurastumisesta ja siitä, että korjaava hiusnaamio kuiville hiuksille voisi tehdä hyvää.
 3. Elottomat ja himmeät hiukset: Olivatko hiuksesi aiemmin kiiltävät ja säteilevät? Jos hiuksesi ovat menettäneet kiiltonsa ja niissä on nyt mattainen pinta, se on merkki siitä, että luonnollinen hiusmaski voisi olla tarpeen.
 4. Takkuiset hiukset: Tuntuuko hiusten harjaus matkalta läpi villin viidakon? Takut ovat usein merkki siitä, että hiukset kaipaavat kosteutta.

Jos jotkut (tai kaikki) näistä merkeistä kuulostavat tutulta, ei hätää! Aion antaa tuotesuosituksia ja vinkkejä, joiden avulla voit elvyttää huonokuntoiset hiukset. Oletko valmis oppimaan lisää hyödyistä, joita hiusten tehohoito tarjoaa? Aloitetaan!

Tehohoitavien hiusnaamioiden hyödyt

Nyt kun tiedät miten tunnistaa hiusvauriot, puhutaan tuotteista, jotka voivat tarjota avun ongelmiin - hiusnaamiot. Hyvä hiusnaamio kuiville hiuksille tarjoaa muutakin kuin väliaikaista helpotusta silottamalla suortuvia; hiusmaskien käytöstä on paljon hyötyä kaikille.

1. Antaa intensiivistä kosteutusta

Hyvä kosteuttava hiusnaamio antaa jokaiselle suortuvalle niiden kaipaamaa kosteutta vaikuttaen syvällä ja palauttaen hiusten kosteustasapainon.

2. Korjaa ja antaa elinvoimaa

Paras hiusnaamio kuiville hiuksille on sellainen, joka vaikuttaa pintaa syvemmältä. Korjaava hiusnaamio vaikuttaa syvällä hiuksissa korjaten vaurioita, edistäen hiusten kykyä ylläpitää kosteutta ja elvyttäen huonokuntoisia hiuksia.

3. Tekee hiuksista pehmeät ja silkkiset

Oletko koskaan haaveillut hiusten tuntuvan silkkisen pehmeiltä koskettaessasi niitä? Paras hiusnaamio kuiville hiuksille on sellainen, joka vähentää pörröisyyttä ja muuntaa karheat ja hauraat suortuvat silkkisen pehmeiksi tasoittamalla hiusten ulointa kerrosta.

4. Ylläpitää hiusten elastisuutta

Terveet hiukset ovat hieman joustavat, jonka ansiosta ne eivät katkea helposti niitä vedettäessä. Paras hiusnaamio vaurioituneille hiuksille voi auttaa palauttamaan hiuksiin niiden luonnollisen elastisuuden, jonka ansiosta hiukset eivät katkeile yhtä helposti.

5. Ehkäisee haalistumiselta

Jos tykkäät värjätä hiuksia, hiusten tehohoito on paras kaverisi. Korjaava ja kosteuttava hiusnaamio estää hiusten värin haalistumisen ennen aikojaan ja pitää värin kirkkaana. Lue myös: Suositukset & vinkit värjättyjen hiusten hoitoon.

6. Suojaa vaurioilta

Hiuksemme joutuvat kestämään paljon kaikkea, aina hiusten muotoilusta ympäristöllisten tekijöiden aiheuttamiin vaurioihin. Parhaat hiusmaskit sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka antavat suojan hiusten päivittäistä kulumista vastaan.

Miksi valita luonnollinen hiusnaamio?

Nyt kun olemme käyneet läpi mitä kaikkia ihmeitä hiusmaskit voivat tehdä kuiville ja vaurioituneille hiuksille, puhutaan siitä miksi kannattaa valita juuri luonnollinen hiusnaamio. Luonnonkosmetiikan kosteuttavat hiusnaamiot ei ole vain muotijuttuja: ne sekä hoitavat hiuksia tehokkaasti että eivät vahingoita ympäristöä. Tässä kaikki syyt valita luonnollisia tuotteita:

Turvallisuus

Yksi luonnollisten hiusmaskien hyvä puoli on se, että tiedät tarkalleen mitä kaikkea hiuksiin levität. Synteettisistä ainesosista ja runsaasta määrästä kemikaaleja voi joskus olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Tutut luonnolliset aineet puolestaan hoitavat hiuksia, ilman huolta sivuvaikutuksista.

Sisältää paljon ravinteita

Luonnolliset ainesosat, kuten sheavoi, oliiviöljy, kasviproteiinit ja aloe vera tarjoavat hiuksille kokonaisvaltaista ravitsemusta. Ne sisältävät paljon hiusten kaipaamia rasvoja, vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Nämä ravintoaineet toimivat yhdessä ja vahvistavat hiuksia, edistäen hiusten kasvua sekä antaen hiuksille terveen kiillon.

Ei haitallisia lisäaineita

Silikonit, mineraaliöljyt, parabeenit ja muut mahdollisesti haitalliset kemikaalit löytävät usein tiensä valtaosaan hiustenhoitotuotteista. Tällaiset ainesosat voivat mm. antaa väliaikaisen illuusion pehmeydestä, mutta pidemmällä aikavälillä ne kerääntyvät hiuksiin ja voivat aiheuttaa lisää vauriota. Luonnolliset hiusmaskit eivät sisällä tällaisia ainesosia, ja hiukset voivat kukoistaa ilman ylimääräistä rasitusta.

Ympäristöystävällisyys

Kun valitset luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteita, kannatat kestävyyttä ja vähennät hiilijalanjälkeäsi. Monet muut hiustuotteet sisältävät ainesosia, jotka johdetaan muovista tai raakaöljystä. Ne ovat asioita, joista ainakin minä haluan pysyä kaukana, mitä tulee hiuksiini.

Vegaanisuus ja ei eläinkokeille

Monet luonnolliset hiustenhoitomerkit, Hairlust mukaan lukien, ovat sitoutuneet cruelty-free-käytäntöihin, joka varmistaa että karvaiset ystävämme eivät kärsi hiusmaskien valmistuksessa. Voit siis nauttia hiusten hemmottelusta hyvällä omallatunnolla.

Sopii kaikille hiustyypeille

Olivat hiuksesi sitten suorat, kiharat, aaltoilevat tai jotain siltä väliltä, luonnolliset hiusnaamiot ovat hellävaraisia ja sopivat kaikille hiustyypeille. Luonnollinen tehohoito hiuksille toimii hiusten luonnollisen rakenteen kanssa korostaen mahdollisia luonnonkiharoita.

Korjaava hiusnaamio: parhaat ainesosat

Best Ingredients in Repairing Hair Masks

Puhutaan seuraavaksi niistä tehokkaista ainesosista, joiden ansiosta kosteuttava ja korjaava hiusnaamio on todellinen tehohoito hiuksille. Tässä ainesosia, joita kannattaa suosia:

1. Kosteuttavat ainesosat

Luonnolliset humektantit kuten glyseriini ja glukoosi vetävät hiuksiin kosteutta, ehkäisten hiusten kuivumista mutta samalla latistamatta. Toinen kosteutuksen supersankari on ksylitolista ja muista sokereista johdettu Aquaxyl™, joka auttaa hiuksia säilyttämään kosteuden jopa yli 8 tuntia. Se jos joku on pitkäkestoista kosteutta!

2. Korjaavat hydrolysoitut kasviproteiinit

Kun hiukset altistuvat esimerkiksi liialliselle kuumuudelle tai värjäykselle, hiusten sisältämä proteiini, keratiini, alkaa rikkoutua. Tämän vuoksi vaurioituneet hiukset kaipaavat proteiinia. Olivat ne sitten peräsin riisistä, vihanneksista tai hiivasta, nämä pienet proteiinit tekevät ihmeitä vaikuttaen syvällä hiuksissa. Ne tunkeutuvat syvälle suortuviin korjaten vaurioita ja vahvistaen hiusten rakennetta, tehden niistä elinvoimaiset ja tuuhean tuntuiset. Ne ovat erityisesti korjaavien hiusmaskien salaisuus.

3. Ravitsevat kasviöljyt ja -voit

Kasviöljyt, joita saadaan esimerkiksi avokadosta, auringonkukansiemenistä, oliiveista, manteleista ja jojobasta, sisältävät paljon vitamiineja, ravinteita ja rasvahappoja, jotka syväkosteuttavat ja ravitsevat kuivia hiuksia. Ne tekevät hiuksista kiiltävät ja eloisat. Samalla tavoin raskaammat voit, esimerkiksi sheavoi ja kaakaovoi, sisältävät paljon antioksidantteja ja välttämättömiä rasvahappoja, jonka ansiosta ne saavat kuivat hiukset tuntumaan välittömästi pehmeiltä ja kosteutetuilta.

4. Antioksidantteja sisältävät kasviuutteet

Runsaasti antioksidantteja sisältävät kasviuutteet kuten acai-, granaattiomena- ja mustikkauutteet auttavat suojaamaan hiuksia vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta ja pitämään hiukset terveinä ja hyvinvoivina. Moni toimiva hiusten tehohoito sisältää myös muita uutteita, kuten kuten kaura- ja seljankukkauutteita, jotka rauhoittavat hiuspohjaa. Paras hiusmaski elvyttää ja suojaa hiuksia tälläisten luonnonihmeiden ansiosta.

Parhaat hiusnaamiot jokaiselle hiustyypille

Nyt kun tiedät millaisia ainesosia hiusmaskin ainesosalistalta kannattaa etsiä, käydään seuraavaksi läpi tuotesuositukset siitä, millainen on paras hiusnaamio eri hiustyypeille. Se mikä on sopivin korjaava ja kosteuttava hiusnaamio sinulle, riippuu hiustyypistäsi sekä mieltymiksistäsi. Ota huomioon nämä seikat valitessasi tehohoitoa hiuksille:

 • Hiustyyppi: Ota hiustyyppisi huomioon - oli se sitten suora, kihara, hento tai karhea. Eri hiustyypeillä on erilaiset tarpeet.
 • Hiusongelmat: Ovatko hiuksesi kuivat, vaurioituneet tai pörröiset? Etsi sellainen syvähoitava hiusnaamio, joka vastaa kyseiseen ongelmaan kohdistettujen ainesosien avulla.
 • Käytön säännöllisyys: Mieti, kuinka usein aiot käyttää hiusnaamiota. Esimerkiksi tehokkaasti korjaava hiusnaamio voi olla tarkoitettu vain kerran kuussa käytettäväksi, kun taas useimpia kosteuttavia hiusnaamiota voi käyttää useamman kerran viikossa.

Näiden seikkojen perusteella voit rajata vaihtoehtojasi ja löytää parhaan hiusnaamion juuri sinulle. Alta löydät suosikkihiusnaamioni eri hiustyypeille ja tarpeille. Ne kaikki sisältävät runsaasti ekologisia ainesosia, ovat sertifioidusti vegaanisia eivätkä sisällä parabeeneja, silikoneja, sulfaatteja tai yleisimpiä hajusteallergeeneja.

Paras proteiinihiusnaamio vaurioituneille hiuksille

Protein Repair™ Hair Mask on kehitetty erityisesti hiuksille, jotka ovat vaurioituneet, menettäneet elastisuutensa ja kaipaavat perusteellista korjausta. Tämä korjaava hiusnaamio on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja perustuu tehokkaaseen yhdistelmään hydrolysoituja proteiineja, jotka tunkeutuvat hiusten kerrosten sisälle. Nämä proteiinit vahvistavat hiuksia, vähentävät vaurioita ja edistävät hiusten yleistä terveyttä. Tämä korjaava hiusnaamio on intensiivinen ja luonnollinen tapa hoitaa hiuksia ja palauttaa hiusten elinvoima ja vahvuus.

Jos hiuksesi ovat saaneet osakseen paljon, oli se sitten vaalennusten tai lämpömuotoilun takia, tämä korjaava hiusnaamio on sinun liittolaisesi. Tämän hiusten tehohoidon silikoniton koostumus sopii kaikille hiustyypeille - kuiville, kiharille, ja kaikille siltä väliltä.

Paras syvähoitava hiusnaamio kiharoille

Kiharat hiukset tarvitsevat erityistä hoitoa, sillä ne ovat erityisen alttiita kuivumiselle. Myös proteiinivaje ilmenee kiharissa selkeästi kiharien veltostumisena ja "katoamisena" väliaikaisesti. Kiharat hiukset tarvitsevatkin runsaasti, mutta tasapainoisesti, kosteutusta ja proteiinia. Curl Crush™ Hair Mask on suunniteltu ylläpitämään tätä täydellistä tasapainoa. Tämä hiusmaski on kehitetty antamaan kiharoille hiuksille niiden ansaitsemaa hellyyttä ja huoltoa. Kyseinen hiusnaamio on erinomainen lisä kaikkiin kihararutiineihin, sillä se sopii Curly Girl -metodiin ja kaikille kiharatyypeille.

Curl Crush™ Hair Mask sekä kosteuttaa että vahvistaa hiuksia sisältämiensä korjaavien kasviproteiinien, ja ekologisten avokado- ja auringonkukkaöljyn sekä sheavoin avulla.

Paras hiusmaski haaroittuville hiuksille

Jos taistelet kuivien suortuvien sekä hiusten haaroittumisen kanssa, on Split Fix™ Hair Mask erinomainen valinta. Tämä silikoniton hiusnaamio kuiville hiuksille ei ole ainoastaan pikaratkaisu: se hoitaa ja suojaa hiuksia pitkäkestoisesti. Se on suunniteltu ravitsemaan hiuksia ja auttamaan hiuksia säilyttämään kosteustasapainonsa, samalla vähentäen kaksihaaraisia, katkeilua ja pörröisyyttä. Tämä tehohoito hiuksille sisältää myös hiuspohjan verenkiertoa tehostavaa kofeiinia, joka edistää tervettä hiusten kasvua, sekä antioksidantteja sisältäviä acai- ja omenauutteita, jotka suojaavat hiuksia tulevilta vaurioilta.

Paras korjaava hiusnaamio vaalennetuille hiuksille

Enriched Blonde™ Silver Hair Mask on hopeahiusnaamio, joka on erityisesti kehitetty korjaamaan ja kirkastamaan vaaleita ja harmaita hiuksia. Se on paras kosteuttava hiusnaamio vaaleille hiuksille, joka samalla korjaa hauraita hiuksia katkeilun vähentämiseksi. Se mikä tekee tästä hiusmaskista erityisen on se, että se ylläpitää vaaleiden hiusten sävyä viileänä ja poistaa ei-toivottua keltaisuutta. Sano hyvästit elottomille ja katkeileville hiuksille, ja toivota säteilevät, kirkkaat ja vahvat kutrit tervetulleiksi!

Paras hiusnaamio kuiville hiuksille

Jos sinulla on kuivat, pörröiset ja karheat hiukset - saanko esitellä sankarisi, Moisture Hero™ Hair Mask. Jos olet etsinyt luonnollista apua pörröisyyteen, tämä on paras kosteuttava hiusnaamio sinulle.

Moisture Hero™ Hair Mask sisältää Aquaxyl™-sokeriyhdistelmää, glyseriiniä, jojobaöljyä ja aloe veraa, joiden yhdistelmä luo pitkäkestoista kosteutta antavan tehokkaan luonnollisen kokonaisuuden. Kun joukkoon lisätään vielä prebioottinen inuliini, tämä kosteuttava hiusnaamio suojaa myös kosteuden haihtumiselta, hiusten sähköisyydeltä ja pörröisyydeltä. Käytön tulos? Vastustamattoman pehmeät ja pörröttömät hiukset.

Paras 100% luonnollinen hiusnaamio

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm on testamentti sille, että paras hiusten tehohoito löytyy luonnosta. Tämä 100% luonnollista aineista valmistettu hiusnaamio on kehitetty levitettäväksi kuiviin hiuksiin ennen shampoopesua. Jos hiuksesi tarvitsevat todella tehokasta kosteutusta, voit jättää tämän hiusnaamion vaikuttamaan hiuksiisi vaikka yön yli.

Hiusten tehohoidon salaisuus? Yhdistelmä kosteuttavia kasviöljyjä ja sheavoita, joka palauttaa hiusten kosteustasapainon.

Miten hiusnaamioita käytetään?

Oikeanlainen käyttö on avain siihen, että korjaava hiusnaamio antaa parhaat mahdolliset tulokset. Suurin osa syvähoitavista hiusmaskeista levitetään kosteisiin hiuksiin shampoopesun jälkeen, jätetään vaikuttamaan muutamaksi minuutiksi ja huuhdellaan pois. Mutta on myös muita seikkoja, joita tulisi huomioida. Opi kaikki hiusnaamioiden käytöstä täällä.

Kuinka nopeasti hiusnaamiot vaikuttavat?

Kärsivällisyys on valttia kun puhutaan hiusten muodonmuutoksesta. Vaikka usein huomaatkin välittömiä vaikutuksia, kuten hiusten muuttuen pehmeämmäksi ja helpommin hallittaviksi, korjaavan hiusnaamion kokonaisvaltaiset hyödyt nähdään usein ajan kuluessa. Säännöllinen käyttö on näkyvien tulosten salaisuus: ota siis hyvä hiusnaamio kuiville hiuksille viikottaiseen käyttöön nähdäksesi pidempiaikaisia hyötyjä.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Kun puhutaan hiustenhoidosta, hiusnaamioiden kyky korjata hiuksia on kiistämätön. Ne hellivät hiuksiasi, oli kyseessä sitten yleinen tehohoito hiuksille tai kohdistettua apua tarjoava hopeahiusnaamio kuiville hiuksille. Ota rohkeasti hiusmaskit osaksi hiustenpesurutiinia ja huomaa kuinka hiukset muuttuvat ajan kuluessa.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

  Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

 • Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbund

  Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

 • tørt hår og tørre spidser

  Opas: Paras kosteuttava shampoo & 8 tapaa hiusten kosteutukseen

 • Afblegning af hår? 10 tips til at undgå et skadet afbleget, blond hår

  Hiusten vaalennus: Tämä sinun tulee tietää, jos haluat vaaleat hiukset

Katso kaikki artikkelit